Изградена е въжена градина в най-големия парк в Стара Загора

Изградена е въжена градина в най-големия парк в Стара Загора

Въжената градина в старозагорския парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) отвори врати на 20 юли. Съоръжението е предназначено за деца до 14-годишна възраст.
Работното време на атракциона е всеки ден от 9:30 до 18:30 часа. Входът е напълно безплатен, съобщиха от Община Стара Загора. С цел спазване на всички противоепидемични мерки и недопускане на струпване на групи хора, в съоръжението ще бъдат допускани до шест деца.

„Децата, които искат да посещават въжената градина, ще преминават през задължителен инструктаж за безопасност, а техните родители или придружители ще трябва да подпишат декларация, че са запознати с правилата за ползване на съоръжението“ - обясни началникът на отдел „Спортни дейности“ при Община Стара Загора Петко Крумов.

Той допълни, че за сигурността на децата са назначени четирима инструктори, които ще следят за безпроблемното използване на спортното съоръжение. Част от екипа е и Росен Тотев, сертифициран за обществен инструктор по алпинизъм, член на Алпийския клуб към Туристическо дружество „Сърнена гора“ и член на Отряда към планинската спасителна служба.

В момента се прави проучване за изграждане на модернизация на въжената градина, което ще позволи облекчаване на режима на преминаване и оптимално използване на пространството.

vazhena gradina

www.infoz.bg  www.infoz.bg