Изграждат площадка по безопасност на движението в детска градина в Стара Загора

Изграждат площадка по безопасност на движението в детска градина в Стара Загора

Детска градина № 7 „Светулка“ в Стара Загора положи основите за изграждането на външна площадка, спомагаща за нагледното обучение по пътна безопасност. Целта е чрез симулиране на реална пътна обстановка в защитена среда, в двора на градината, децата учат на практика правилата за движение по пътищата. Имахме нужда от такава площадка на открито, която да представя в умален вариант реалната пътна среда.

Чрез нея децата усвояват знания и умения да бъдат активни участници в уличното движение като пешеходци, велосипедисти и пътници в различни превозни средства - сподели директорката Деляна Караиванова, информираха от пресцентъра на Община Стара Загора. Тя допълни, че се предвижда да бъдат направени и инсталирани пътни знаци, както и да се изгради стена, изобразяваща забранителните и разрешителните сигнализации.

За оформянето на площадката са използвани специални бои за пътна маркировка, което е гаранция за устойчивостта на проекта във времето. На нея са обозначени в умален размер улици със съответната хоризонтална маркировка за преминаване на пешеходци и автомобили, както и кръстовище.

„Предвиждаме да закупим и мини превозни средства, което да допринесе за още по-добро усвояване на знанията на децата в практически ситуации. Така те ще имат възможността да влизат в различни роли на пешеходци и шофьори“ - обясни още директорката на детската градина.

Новосъздадената площадка по Безопасност на движението е изградена на специално обособено място в двора на детската градина и ще бъде ползвана от децата от всички възрастови групи. Това ще спомогне обучителният процес да се базира на богата нагледно-практическа основа.

За изграждане на съоръжението са спомогнали учители от детското заведение, както и представители на родителската общност.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: