Заразени с COVID-19 ученици и преподаватели в област Стара Загора

Заразени с COVID-19 ученици и преподаватели в област Стара Загора

53 са потвърдените случаи на COVID-19, установени на 19 октомври 2020 г. в област Стара Загора. Сред тях са: преподавател на ученици от 3-ти клас в Основно училище „Кирил Христов“ в Стара Загора, преподавател на ученици от 4-ти клас в Основно училище „Св. Никола“ в Стара Загора, преподавател на 1-ви клас в Основно училище в село Ветрен, ученик от 12-и клас в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора и треньор в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора.

Паралелките са поставени под карантина, както и пътувалите в един автомобил с треньора. Заразените са в добро състояние и се лекуват в домашни условия. На всички помещения в учебните заведения е извършена крайна дезинфекция.

От 15 септември до момента в област Стара Загора с COVID-19 са диагностицирани 33 ученици и 19 преподаватели от 22 училища в Стара Загора, Казанлък, Раднево, с. Ветрен, с. Оризово и с. Гранит.

От Регионална здравна инспекция призовават гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема