56 са новорегистрираните заразени с COVID-19 на 22 октомври в област Стара Загора

56 са новорегистрираните заразени с COVID-19 на 22 октомври в област Стара Загора

56 са новорегистрираните случаи на COVID-19 в област Стара Загора. Те са потвърдени с PCR тестове на 22 октомври. Сред тях е ученик от 9-и клас в Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора. Той е в добро състояние и се лекува в домашни условия. Паралелката е карантинирана, в помещенията е извършена крайна дезинфекция. С коронавирус е заразен преподавател в 5-о Основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора.

Той е ползвал лични предпазни средства и през последните няколко дни не е бил на работа, затова не се налага карантиниране.

От 15 септември до момента, в област Стара Загора с коронавирус са заразени общо 37 ученици, 25 преподаватели в 26 училища.

При планирани изследвания в Дома за възрастни хора с увреждания в Стара Загора са установени два случая на COVID-19 при санитар и рехабилитатор. Контактните от първа линия са карантинирани. На всички домуващи и останалия персонал тестовете са отрицателни.

От Регионална здравна инспекция - Стара Загора призовават хората да проявяват отговорно отношение както към себе си, така и към околните! В случай на симптоми да си останат вкъщи и да започнат своевременно лечение, назначено от личния си лекар. Моля, спазвайте противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция!

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема