Започва пръскането против кърлежи на територията на община Стара Загора

На 14 май започва пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора. Тя ще стартира в 20:00 часа в района на административно бюро „Запад“. В 22:00 часа ще бъдат третирани и тревните терени на административно бюро „Лозенец“. Час по-късно, в 23:00 часа, ще започне пръскането в административно бюро „Център“.

razhodka kuche

Вижте променения график за обработка на тревните площи против кърлежи.

Според предварително утвърдения график - на 15 май, събота, от 8:00 часа ще се извършва дезакаризация на детските градини, детски ясли и социални домове в град Стара Загора. От 17:00 часа ще бъде извършено пръскане на територията на Гробищния парк. В съботния ден, от 19:00 часа, ще се обработват пространствата, намиращи се в административно бюро „Зора“. В 20:00 часа ще стартират дейностите при административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21:00 часа ще се обработят и пространствата на административно бюро „Железник“. Територията на административно бюро „Изток“ ще бъде обхваната за обработка с начален час 23:00 часа.

Ще бъдат пръскани паркове, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия и др. Обработката ще се извърши с препарата Бандит 10 ЕВ едновременно от два екипа.

Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

www.infoz.bg  www.infoz.bg