Обработват тревните площи против кърлежи в община Стара Загора

На 12 септември започва есенната обработка на тревните площи против кърлежи на територията на община Стара Загора. Дезакаризацията ще започне със социалните и детски заведения, след което ще продължи в паркове, детски площадки и обществени сгради в града и селата. Обработката на тревните площи в детските и социалните заведения в града се извършва едновременно от три екипа на 12 септември.

razhodka kuche

На 14 септември в 20:00 часа ще започне дезакаризацията на площите, намиращи се в Административно бюро „Запад“. Два часа по-късно (22:00 часа), ще бъдат третирани и тревните площи на територията на Административно бюро „Център“.

На 15 септември от 20:00 часа ще се обработва районът на Административно бюро „Железник“. От 22:00 часа ще бъде извършено пръскане при Административно бюро „Изток“.

Според предварително утвърдения график - на 16 септември, понеделник, ще се извършва дезакаризация от 18:00 часа на Гробищния парк. Час по-късно ще се извърши пръскане на тревните площи на територията на Административно бюро „Зора“. В 20:00 часа ще стартират дейностите при Административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21:00 часа ще се обработят и пространствата на Административно бюро „Лозенец“.

От 18 до 23 септември ще се проведе дезакаризация в селата на територията на община Стара Загора.

Обработката ще се извърши с биоцида Сайръс 10 ЕВ. Фирмата изпълнител запазва правото си на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема