Откриха изложбата „Постпандемичен романтизъм“

Изложбата „Постпандемичен романтизъм“ на талантливия художник доц. д-р Атанас Тотляков беше официално открита в зала „Байер“ в Стара Загора. Експозицията представя 15 творби, рисувани през изминалата година на пандемия. „Идеята за тази изложба дойде на една беседа, която представяше най-новата специалност на Факултета по изобразително изкуство към Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ - „Рисуване и интермедия“.

Това обясни по време на откриването председателят на Съюза на българските художници - Стара Загора Милен Алагенски. Той допълни, че творбите са изработени специално за галерията и това пространство в Стара Загора.

„Идеята ми е, че поглеждайки към небето можем да видим една глобална свързаност, а свързаността е важна. Картините ми представят едно търсене на свободата или един романтичен поглед към някакво бъдеще. Човек винаги е търсил свободата и това е моят поглед нагоре“ - сподели доц. Тотляков.

На откриването присъства зам.-кметът Милена Желева, изявени старозагорски творци и граждани. Изложбата е подкрепена от представителството на Съюза на българските художници - Стара Загора и Община Стара Загора.

Експозицията може да бъде разгледана до 29 май.

izlozhba 2

izlozhba 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg