Лидерите от високотехнологичния сектор се събират на конференция в Стара Загора

Лидерите от високотехнологичния сектор се събират на конференция в Стара Загора

Годишната конференция на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) ще се проведе на 25 юни, от 9:30 часа, в Културен център „Стара Загора“. Темата на форума ще бъде „Експанзия на индустрията на знанието на регионално ниво“. Ще бъдат дискутирани факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции.

Ще се обсъдят и възможностите за създаването на благоприятна бизнес среда за развитие на сектора, който по последни данни формира 5% от БВП на страната.

В рамките на конференцията ще бъде направен анализ на сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност през последната година в България, прогноза за отражението на глобалната пандемия върху него през 2021 г. и ще бъде начертана посоката на развитие на индустрията. Ще бъдат посочени и факторите за развитие на сектора в страната и експанзията й на регионално ниво, връзката между държавата, големите компании и стартъпите като възможност за ускоряване на бизнес трансформациите. Това е най-значимото събитие за индустрията на знанието у нас и ще събере в Града на липите, лидерите от високотехнологичния сектор с представители на местните и държавни власти.

Организатори на събитието са AIBEST в партньорство с Община Стара Загора. Участие в дискусията ще вземат кметът Живко Тодоров, представители на местната и държавната власт и институции, както и големи международни и български компании, лидери в областта, и неправителствени организации.

Конференцията е с безплатен достъп, но е необходима предварителна регистрация на сайта на събитието.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема