Пътищата в община Стара Загора са почистени и опесъчени

Снегът, който заваля през нощта в Стара Загора, не създава проблеми. Започнало е своевременно почистване и третиране на пътните платна. „Няма затруднения при придвижването на автомобили и автобуси на градския транспорт в общината в следствие на падналия сняг или заледяване на пътните платна. Всички пътища са проходими при зимни условия.

Няма данни за населени места, където да има проблем с електрозахранването“ - информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“. Той допълни, че отговорните фирми са започнали работа около 23:00 часа снощи и са почиствали и опесъчавали пътните артерии. Снегопочистването и третирането със смеси продължава и към момента. Общият брой на машините, които са работили на терен е 14 като в града са почиствали и опесъчавали шест, а осем са работили по селата в община Стара Загора.

Зимното поддържане и снегопочистването на уличната пътна мрежа на територията на град Стара Загора, с дължина 236 км, се осигурява от ДЗЗД „Грийн партнърс“ - БКС. Четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината , която е с обща дължина 242 км, ще бъде поддържана от „Трейс БГ“ ЕАД.

Общо 22 комбинирани машини за снегопочистване и разпръскване на материали и 9 специализирани машини за снегопочистване, както и друга техника, ще се грижат за зимната поддръжка в община Стара Загора.

Снежната покривка в град Стара Загора към този момент е незначителна, а температурите са малко под нулата.

snyag

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: