Beerфестът отново радва Стара Загора

Дъждът, който се изля над Стара Загора часове преди старта на седмото издание на фестивала на бирата, не разколеба почитателите на хубавата музика, пивото и фестивалното настроение. Ударно започна поредното издание на събитието, което събира хиляди фенове на поляната в парк „Загорка“, продължаващо до 4 септември. И по време на тазгодишното издание, организаторите подкрепят кампанията „Когато шофираш, никога не пий“ с осигуряване на безплатна автобусна линия за всички, които желаят да се насладят на традиционните вкусове пиво, които старозагорската пивоварна произвежда.

Автобусите ще се движат през петте дни от 20:30 до 23:30 часа.

За откриването на музикалното събитие на сцената се качиха „Керана и космонавтите“, Орлин Павлов и Веселин Маринов.

На 1 септември, вечерта ще премине под знака на хип-хопа с едни от най-знаковите изпълнители у нас – Wosh MC, Сeкта, DJ Stevie G + Dj Stanchika, No name Crew, F.O. & Peeva, Billy Hlapeto & D3mo. Началото е от 18:40 часа.

На 2 септември, парк „Загорка“ ще огласят Overground Brass Band, Мери бойс Бенд и Риа, както и Тони Димитрова.

Четвъртата фестивална вечер ще бъде подарък за всички фенове на рока – от 18.30 часа, ще се чуят първите акорди на Second To None, Rockstage, D2 и Sevi & Johnny Gioeli.

Последната вечер е запазена за Deep Zone Project, Богдана Петрова, Деси Добрева и Лудо младо Бенд.

По време на фестивала, прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ще разкрива пред посетителите древни практики и умения, облекло и въоръжение от отминали времена в специално изградения Аул. Ще има и различни демонстрации на традиции и бит.

Beerфестът се провежда от 2015 г. и с времето постепенно се превърна във важна част от календара със събития на Стара Загора. Негови организатори са Община Стара Загора и пивоварна „Загорка“, заедно с партньори и приятели. Тази година, по повод 120 години, отбелязвани от старозагорската пивоварна, има много подготвени изненади, кътове за снимки и игри за присъстващите.

IMG 6573

IMG 3891

IMG 4510

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg