Красимира Чахова спечели сребърен медал от Европейските мастърс игри в Торино

Заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова спечели сребърен медал в дисциплината 2000 метра стийпълчейз на IV Европейски мастърс игри, които се провеждат от 26 юли до 4 август в италианския град Торино. „Щастлива и доволна съм от представянето си. За мен това беше едно дълго и трудно завръщане на пистата.

krasimira chahova european masters games 2019След последното ми участие на Световните мастърс игри в Оуклънд, Нова Зеландия през 2017 г., 6 месеца лекувах контузия в „ахилеса”, възстановяването беше тежко и бавно. Докато преди шест години на Световните мастърс игри на същия стадион „Примо Небиоло” спечелих пълен комплект медали, сега целта ми беше да съм здрава и да мога отново да се състезавам”, коментира Красимира Чахова.

Шампион в дисциплината 2000 метра стийпълчейз е представителката на Русия Олга Савойская.

„До края на игрите очаквам с останалите старозагорски спортисти да спечелим още медали. Николай Трънков ще стартира на 800 метра, а представителите ни в бадминтона са Христо Михалев, Митко Чавдаров и Нася Иванова”, каза още Красимира Чахова.

В Европейските мастърс игри в Торино участват над 10 хиляди спортисти от 60 държави, в 32 вида спорт и 3 параолимпийски. На тях се представят и състезатели от Индия, Южна Африка, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Япония, Аржентина, Китай, Бразилия, Сингапур, Мексико, Канада, САЩ, Малайзия и Монголия. Най-възрастният е чехът Вацлав Хейда - на 93 години, участник в лекоатлетическите дисциплини.

Европейските ни шампиони на бадминтон - двойки Пламен Михалев и Тихомир Киров пропускат игрите заради предстоящото след седмица Световно първенство за ветерани в Полша.

european masters games 2019 2

european masters games 2019 5

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Най-четеното от последните дни