Балетът на Старозагорската опера получи награда „Кристална лира”

На церемония в Народен театър „Иван Вазов” на 1 ноември, наградата „Кристална лира” в категорията „Балетно изкуство” беше присъдена на балетната трупа на Старозагорска опера за спектакъла на танцовата мистерия „Сънят на Пилат” по музика на Стефан Димитров, хореография Василий Медведев. Наградите „Кристална лира” са на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Тази година „Сънят на Пилат” получи и наградата „Стара Загора” на Община Стара Загора.

Танцовата мистерия „Сънят на Пилат” се превърна в сензация в културния живот на България. Наградата за „Сънят на Пилат” е награда за усилията и вдъхновението на ВСИЧКИ творчески ядра на Държавна опера-Стара Загора, с които се създаде спектакълът – заедно и на живо участие на балет, оркестър и хор! Балетът на Държавна опера-Стара Загора З под ръководството на Силвия Томова заслужава престижната награда „Кристална лира“ за реализирането и участието си в спектаклите на танцовата мистерия „Сънят на Пилат”, чиято премиера беше на 16 октомври в Зала 1 на НДК.

Многонационалната балетна трупа продължава да се разраства, да се развива стремително и да се превръща в конкурентен на европейските стандарти състав с високи цели и безгранични творчески хоризонти. През месеците декември и януари и предстои голямо турне в Германия и Холандия, съобщиха от пресцентъра на Държавна опера – Стара Загора.

balet pilat

balet pilat 1

balet pilat 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема