Всеки първокласник ще получи материал по пътна безопасност

За началото на новата учебна 2023/2024 година Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ подготви специален увлекателен материал с послания по безопасност на движението за най-малките ученици. Със съдействието на Министерство на образованието и науката разработката ще бъде разпространена по училищата в цялата страна и ще достигне до всички първокласници в началото на учебната година.

cartoon

Под формата на комикс на тема “Винаги избирам безопасния път до училище!“ са представени различни ситуации на пътя, на които трябва да обръщат внимание децата още от ранна възраст. Достъпните и интересни илюстрации целят да привлекат вниманието на учениците към правилното пресичане и колко е важно винаги да се оглеждаме преди това, както и към правилата при каране на велосипед и при возене в автомобил.

Повишаването на знанията на децата за правилата за движение по пътищата и формирането на култура за безопасно движение по пътищата е приоритет в работата на институциите. Наред с проекти насочени към повишаване вниманието и знанието на децата как да се държат на пътя, предстои да бъде създадена Национална програма за развитие на обучението по безопасност на движението по пътищата. Тя се разработва съвместно от МОН и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и се очаква да започне да действа още през следващата година.

новини Стара Загора  www.infoz.bg