Артателие и клиника за плюшени домашни любимци в Зоопарка Стара Загора

Артателие и клиника за плюшени домашни любимци в Зоопарка на Стара Загора

Навръх Деня на Стара Загора – 5 октомври, Зоопаркът кани малки и големи да се включат в артателие. От 11 до 16 часа, съвместно с Красен Митков от Xenarta, всяко дете ще може да нарисува своето любимо животно със спрей. Поляната до административната сграда в зооградината ще бъде импровизирано ателие.

По повод Международния ден за защита на животните (4 октомври) в Зоопарка отваря врати клиника за домашни плюшени любимци. Атрактивното събитие ще се случи на 8 октомври 2023 г. – неделя и е начален час 11 часа. „Пациенти“ ще се приемат до 13 часа. Всеки „болен“ плюшен домашен приятел ще бъде прегледан от екип от специалисти, ще получи точна диагноза и насоки за лечение. Децата ще разберат как се мери пулс, кръвно налягане, как се използва стетоскоп и ще се запознаят с още любопитни дейности. „По този начин ще насочим вниманието на най-малките към това да бъдат отговорни стопани на истинските си домашни любимци, да бъдат състрадателни, но и ще акцентираме върху опазването на околната среда, която е дом на хиляди различни видове животни“, споделя ръководителят на зоологическата градина в Стара Загора д-р Ивелина Илиева.

Само преди дни, част от екипа на Зоопарка се включи в благотворителен гроздобер, организиран от Menada Winery & Vineyards в старозагорското село Елхово. Инициативата на компанията тази година беше в полза на изграждането на еко класна стая на открито в Зоопарка в града и закупуване на нов, мобилен рентгенов апарат за Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в града. Набраните 13 тона грозде от над 200 доброволци осигури средствата за двете инициативи.

child 

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg