„Преход на възможностите – Стара Загора“ Конференция

Конференция „Преход на възможностите – Стара Загора“

На 29 февруари 2024 г. „Бранд Медия България“ и Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора организират публично събитие в рамките на европейския проект „Преход на възможностите“ (Transition Opportunities, с акроним TOP). Целта на проекта е да даде гласност на приноса на политиката на сближаване на Европейския съюз, Фонда за справедлив преход и Плана за възстановяване на Европа за осигуряване на плавен и справедлив преход към неутрална по отношение на климата икономика на българските региони, които ще бъдат най-засегнати от трансформацията.

Конференцията „Преход на възможностите – Стара Загора“ ще се проведе в Тракийски университет. Регистрацията за събитието ще започне в 10:00 часа, а официалното откриване е планирано за 10:30 часа. Присъствието е без такса за участие, с предварителна регистрация.

С това събитие искаме да продължим да информираме и ангажираме местната общност в диалога за трансформация на икономиката  към въглеродна неутралност, да повишим осведомеността и да представим положителните резултати от мерките на политиката на сближаване в област Стара Загора.

Програма и участници

Участие ще вземат кметът на Стара Загора Живко Тодоров, областният управител Ива Радева, заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов, заместник-министърът на регионалното развитие Ангелина Бонева, Цветан Спасов, Ръководител на Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси", Огнян Златев, старши съветник в Главна дирекция „Заетост, социални въпроси и включване“ на Европейската комисия.

Представители на управляващи органи по различни финансиращи програми ще дадат яснота за предстоящите промени, свързани с трансформация към въглеродно неутрална икономика в Стара Загора, и ще разяснят съществуващите възможности за получаване на финансиране.

Специалният фокус ще бъде върху финансиране на проекти в контекста на изпълнението на Териториалния план за справедлив преход.

В рамките на събитието ще бъдат представени и резултатите от социологическо проучване, изготвено през ноември 2023 г. от Изследователски център „Тренд“, което показва нивото на осведоменост на местните граждани относно политиката на сближаване, Фонда за справедлив преход и Плана за възстановяване на Европа и идентифицира какви са нуждите и опасенията на хората в региона на Стара Загора, с оглед на предстоящите промени.

Във втората част на събитието ще ви запознаем с реалните уроци и историите на местни компании, които ще представят успешни проекти, финансирани със средства за сближаване и ще покажат как европейските средства могат да допринесат за подобряване на социалното и икономическо развитие на Стара Загора и качеството на живота там.

Събитието ще приключи с практическа сесия на тема „Как да получим европейско финансиране за своя устойчив проект“, с която водещи експерти по еврофинансиране от Община Стара Загора ще преведат участниците от проектната идея, през намирането на подходяща възможност за финансирането ѝ, до успешната реализация, съобщават организаторите.

Местата за събитието са ограничени. Препоръчително е да се направи предварителна регистрация.

За „Бранд Медия България“

„Бранд Медия България“ ЕООД е медиен издател и организатор на събития, основан през 2013 година в София. Компанията е издател на една от водещите икономически медии в България – Economic.bg, на първата специализирана платформа, която популяризира ESG в България – ESGnews.bg, както и на Kmeta.bg – порталът на българските общини.

Компанията е организатор на конкурса „Кмет на годината“, на международната конференция ESG & FRIENDS и на много други тематични бизнес събития.

За Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора

Основната цел на АРИР – Стара Загора е да подпомага изграждането и прилагането на механизми за управление на процесите на успешната интеграция в Европейската общност на местните и регионални власти и бизнеса от региона чрез разработването на политики на регионално и местно ниво, насочени към устойчивото развитие на региона и стимулиране на икономическото му развитие.

Агенцията е член на Българската асоциация на агенциите за регионално развитие и бизнес центрове (БАРДА) и работи в партньорство с Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Българската агенция за инвестиции и други институции и организации, работещи в подкрепа на предприемачеството и икономическото развитие на регион Стара Загора.

 

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.

konferentsia prehod na vazmozhnosti stara zagora

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

На подобна тема