Факултет Техника и технологии на Тракийски университет дипломира близо 200 инженери

Факултет Техника и технологии на Тракийски университет дипломира близо 200 инженери

На тържествена церемония ямболският Факултет „Техника и технологии“ на Тракийски университет изпрати абсолвентите от випуск 2023. Събитието се състоя в емблематичния за града Младежки културен център „Георги Братанов“, който беше официално открит след основен ремонт в края на миналата година.

Сред официалните гости на церемонията бяха областният управител на ямболска област – Биляна Кавалджиева, кметът на община Ямбол – Валентин Ревански, кметът на община Тунджа – Станчо Ставрев, заместник-кметове на общините, представители на ректорското, деканските и директорски ръководства, на образователни институции и бизнес партньори.

„Скъпи дипломанти, днес Вие сбъднахте една своя красива мечта! Във Ваше лице аз виждам специалистите-инженери, които ще  се справят с предизвикателствата на съвремеието ни като внедряване на зелените технологии, дигиталната свързаност, гаранттиране на продоволствената сигурност. – каза в обръщението си към абсолвентите проф. Нели Грозева, заместник-ректор по учебна и информационна дейност на Тракийски университет. – „Помнете, че освен отлично подготвени, Вие сте и изключително нужни. Вашите професии са част от професиите на бъдещето, затова имайте нужното самочувствие и не спирайте да мечтаете“.

Своите дипломи получиха общо 192 инженери, завършващи със среден успех на випуска Много добър 4,64.  От тях 126-ма се дипломират по 7 бакалавърски специалности: „Дизайн, технология и мениджмънт на модната индустрия“, „Автотранспортна и земеделска техника“, „Автоматика и компютърни системи“, „Електротехника“, „Топло- и газоснабдяване“, „Технология на храните“ и „Индустриално инженерство“. В рамките на випуска завършват и 66-ма магистър-инженери в различните професионални направления на факултета. С отличен успех тази година се дипломират общо 35-ма абсолвенти, като пълните отличници сред тях са 11, съобщиха от пресцентъра на Тракийския университет.

„Тази година ние ще отбележим 60 години висше образование в Ямбол и на прага на тази годишнина имаме щастието да дипломираме близо 200 студенти инженери и магистър-инженери и да продължим традициите в обучението на технически и педагогически кадри в нашия град!“ – заяви проф. Ваня Стойкова, декан на Факултет „Техника и технологии“ – „Бъдете горди, че сте възпитаници на учебно заведение с история, с традиции и опит, бъдете горди че сте възпитаници на Факултет „Техника и технологии“ и на Тракийски университет! Попътен вятър!“.

В края на церемонията младите инженери се заклеха тържествено, а по традиция академичните шапки полетяха в небето с пожелания за високи професионални постижения и много успехи.

diplomirane 03

diplomirane 02

diplomirane 04

diplomirane 05

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема