Български фирми не очакват позитиви от Брекзита

46% от фирмите признават, че евентуално излизане на Великобритания от ЕС няма да се отрази на бизнеса им, тъй като те не поддържат търговски отношения с британски фирми. За 27% от анкетираните това ще се отрази негативно на бизнеса им.

anketa20 на сто не очакват значителен резултат, макар и да търгуват с фирми от Великобритания.

Това показват резултатите от анкета на тема "Великобритания - излизане от ЕС". проведена сред членовете на Българска търговско-промишлена палата от 28 юни до 1 юли 2016 г.

Недостатъчната ефективност на европейската администрация и високите разходи за участие в европейската интеграция са сред основните причини за Брекзита, които членовете на Българската търговско-промишлена палата посочват в анкетата.

Като причини за Брекзита се посочват английският консерватизъм, прекият контакт с руския пазар, несправянето с емигрантите, манипулация на общественото мнение чрез публикацията на полуистини и популистката пропаганда в политиката. Членовете на БТПП считат, че е възможен и сценарий за излизане на отделни държави от Обединеното кралство.

Преобладаващата част от анкетираните фирми смятат, че трябва да бъдат потърсени решения за промени в рамките на самия Европейски съюз.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни

 

praznichen kontsert 05 10 2022