Търговско-промишлена палата - Стара Загора получи бронзова статуетка "Хермес"

Търговско-промишлена палата - Стара Загора получи бронзова статуетка "Хермес"

За 23-и път Българска търговско-промишлена палата (БТПП) раздаде годишни награди за постижения в икономиката по време на официална церемония в София Хотел Балкан.

„Благодарение на БТПП в закона за предучилищното и училищното образование беше включено обучение по предприемачество още в първите класове на училището. Засадихме едно малко дърво, чиито плодове се надяваме да берат бъдещите поколения" - подчерта в словото си при откриването на церемонията председателят Цветан Симеонов. Той подчерта, че класацията се провежда на база счетоводни отчети на компаниите, като са били обследвани над 6000 фирми, произвели общо 85% от брутния вътрешен продукт на страната за тази година.

hermesС награди - бронзови статуетки „Хермес", дело на Ставри Калинов, получиха мениджърите на 13 фирми. Три от дружествата заеха първо място в класацията Топ 100, разделена на три категории - максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2015 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2014 - 2015 г. В първата категория отличие получи козметичната фирма „Дамасцена", Стара Загора. Във втората - „България текс", Казанлък, а в третата - „Родопи ланд", Кърджали.

Бронзова статуетка "Хермес" получи и Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Тя е отличена на първо място в категорията "Регионална търговска палата в системата на БТПП" за принос и постижения при постигане на целите и задачите на БТПП през 2016 г.

С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Хърватия у нас Н. ПР. Лйерка Апайберг и търговското аташе на Унгария в България Тамаш Будаи.

Социалният министър Зорница Русинова връчи отличието на „Асарел медет" в категорията максимални приходи от продажби и печалба в Южен-централен район.

Телевизия "Европа" бе удостоена с наградата на Българската търговско-промишлена палата „за обективно представяне ролята на Палатата като най-голямата национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на БТПП“.

bcci cci stara zagora

www.infoz.bg

На подобна тема