Ева Майдел: Гласувахме, за да защитим правата на българите във Великобритания

„Днес в Европейския парламент приехме резолюция, с която защитаваме правата на българите и гражданите на останалите страни от ЕС, които живеят във Великобритания, докато протичат преговорите за Брекзит.

eva maydelНяма да правим компромиси ако българите биват третирани по различен начин от британците. Няма да допуснем Великобритания да не спазва задълженията си и да не плаща полагащото ѝ се, докато не бъде одобрено споразумението за напускане. А за приемането му, се изисква съгласието на Европейски парламент" -  заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по повод приетата от ЕП резолюция за преговорите за Брекзит в сряда 5 април 2017 г.

„В Европейската народна партия определихме ясни червени линии, които няма да прекрачим в преговорите. Освен равното третиране на гражданите, настояваме британците да имат достъп до единния пазар на ЕС само при условие, че спазват свободното движение на хора, стоки, капитали и услуги. ЕС не е плодова градина, от която обираш най-добрите плодове и си тръгваш без да плащаш“ - допълни Майдел, която подкрепи резолюцията, приета с голямо мнозинство от 516 гласа срещу 133 и 50 въздържали се.

В документа на ЕП се посочва, че преговорите за бъдещите отношения между Великобритания и ЕС могат да започнат, само когато бъде постигнат значим напредък в преговорите за начина на напускане на Великобритания, позиция, която на Острова се опитват да отхвърлят. Резолюцията обявява всякакви двустранни договорки между отделни страни-членки на ЕС и Великобритания по теми от компетентностите на ЕС за противоречащи на правото на Съюза.

www.infoz.bg

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни