Стара Загора се включва в инициативата "Моят зелен град"

Деветото издание на инициативата „Моят зелен град“ стартира на 10 септември и ще обхване 16 града в България. Доброволци от цялата страна ще могат да се включат в залесяване, почистване, обновяване и облагородяване на местно ниво.

Градовете, които ще вземат участие в инициативата и ще направят своя град по-красив и зелен са Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян,София, Стара Загора, Търговище, Хасково. Кампанията се организира от системата на "Кока-Кола" в България, "Екопак България" и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

Повече за инициативата “Моят зелен град”
Инициативата „Моят зелен град” стартира през 2008 г. и нейната основна цел е опазването на природата в големия град. Кампанията има за цел да популяризира грижата за околната среда като неизменна част от ежедневието на всеки отделен човек и на обществото като цяло. През годините в „Моят зелен град“ се включват редица неправителствени организации, партньори и хиляди доброволци.В резултат на техните дейности до момента са почистени близо 2 км от Перловската река в София, спестени са над 16 000 кг. въглероден диоксид, събрани са разделно над 2 500 чувала отпадъци, посадени са над 350 дървета и са построени и обновени над 300 пейки, детски съоръжения и кътове за отдих в 23 града в България. През 2014 г. над 2 500 еколюбители от 23 български града се включиха в превантивните активности в подкрепа на пострадалите от наводненията региони в страната, а през 2015 става факт и първата гора в рамките на инициативата.

Моят зелен град

www.infoz.bg