Националният осигурителен институт започна изплащането на пенсиите и великденските надбавки

Националният осигурителен институт съобщава, че във връзка с предстоящите великденски празници изплащането на пенсиите ще започне на 6 април и ще приключи на 20 април. По-рано от обичайния график се изплащат и обезщетенията за безработица.

plastic card Заедно с тях, на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях е в размер до 314 лева включително, ще бъде изплатена еднократна допълнителна сума в размер на 40 лева съгласно Постановление на Министерски съвет.

Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще бъде извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка пощенска станция.

Преводите на сумите за априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 6 април 2017 г.

По-рано от обичайното през този месец ще бъдат изплатени и обезщетенията за безработица. Лицата ще ги получат по банковите си сметки на 13 април. Непроменен остава графикът за изплащане на обезщетенията за болест и майчинство, които се превеждат от Националния осигурителен институт всеки вторник и четвъртък на месеца.

www.infoz.bg

Теми:

Светът

Политиката на силата се завръща. На този фон европейските въоръжени сили ще останат подходящи само за участие в паради, ако не се обновят. Коментарът е на върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Той каза това на годишната конференция на Европейската агенция по отбрана

* * *
САЩ ще предприемат дипломатически бойкот на приближаващата Зимна олимпиада в Пекин. Американските спортисти ще участват в Олимпиадата, но правителството на президента Джо Байдън няма да изпрати дипломатически и официални представители

* * *
Силна буря изкорени дървета и отнесе покриви на сгради в турския средиземноморски окръг Анталия, където скоростта на вятъра доближи 130 км/ч

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни