Националният осигурителен институт започна изплащането на пенсиите и великденските надбавки

Националният осигурителен институт съобщава, че във връзка с предстоящите великденски празници изплащането на пенсиите ще започне на 6 април и ще приключи на 20 април. По-рано от обичайния график се изплащат и обезщетенията за безработица.

plastic card Заедно с тях, на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях е в размер до 314 лева включително, ще бъде изплатена еднократна допълнителна сума в размер на 40 лева съгласно Постановление на Министерски съвет.

Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще бъде извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка пощенска станция.

Преводите на сумите за априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 6 април 2017 г.

По-рано от обичайното през този месец ще бъдат изплатени и обезщетенията за безработица. Лицата ще ги получат по банковите си сметки на 13 април. Непроменен остава графикът за изплащане на обезщетенията за болест и майчинство, които се превеждат от Националния осигурителен институт всеки вторник и четвъртък на месеца.

www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема