ГЕРБ - Стара Загора: Служебното правителство минира с кадровите смени следващото управление

Общинското ръководство на ГЕРБ - Стара Загора заяви на извънреден брифинг силното си безпокойство от безпрецедентните кадрови чистки, които извършва служебното правителство както на национално, така и на местно ниво.

"През последните две седмици служебното правителство, чиято задача беше да подготви честни избори, демонстрира поведение, което предизвиква особено безпокойство не само в нашите партийни структури" - заяви председателят на Общинския съвет на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов. Той уточни, че служебният кабинет прави безпочвени кадрови смени на всички длъжности нива по вертикала, които целят да объркат държавата, затруднят следващото редовно избрано правителство и да доведат страната колкото се може до по-лошо и трудно състояние.

В резултат на кадровата политика на служебното правителство на Герджиков, в момента Областна дирекция "Земеделие" - Стара Загора е с двама директори. Досегашният ръководител Елка Бонева няма заповед за освобождаване, получила е информация за отстраняването ѝ по телефона, докато е била на лечение.

Маноил Манев - член на Общинския съвет на ГЕРБ - Стара Загора призова новоназначения директор на Областна дирекция "Земеделие" Йордан Узунов да си подаде незабавно оставката, защото това би бил единственият възможен морален акт, чрез който да изпълни със съдържание пребиваването си на тази длъжност. "Призовавам Инспекцията по труда да се самосезира и да направи проверка как са извършвани назначенията и преназначенията в тази структура. Всички възможни назначения, които се правят през последния един месец от служебното правителство не могат да бъдат обяснени по никакъв друг начин освен като миниране на следващото управление" - заяви новоизбраният народен представител Маноил Манев.

Емил Христов подчерта, че новоназначеният директор на Дирекция "Земеделие" Йордан Узунов проявява самоуправство. "Неколегиално е да нахлуеш в кабинета на директора и да започнеш да се разпореждаш, включително и с лични вещи" - коментира председателят на общинското ръководство на ГЕРБ - Стара Загора.

„От един месец задавам въпроса, какво наложи смяната на директори и на експерти, но отговор няма. А на въпроса, има ли изготвен списък за уволнения и стои ли конкретна политическа сила зад него - отново мълчание“ - каза още той.

Емил Христов, който ще бъде депутат в 44-ото Народно събрание, призова да се спре с тези действия от страна на служебното правителство, защото насаждането на омраза и противопоставяне, което продължава и след изборите, много вреди и на държавата, и на отношенията между хората.

hristov manev 1

Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема