Провежда се 24-часова операция за контрол на скоростта

Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL организира полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“. Установено е, че в Европейския съюз основната причина за тежки катастрофи със загинали и ранени, е високата скорост.

driverОт 6:00 часа на 19 април до 6:00 часа на 20 април, на територията на България се провежда 24-часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. Основни цели на операцията са: намаляването на броя на възникналите пътно транспортни произшествия в резултат на шофиране с превишена скорост; намаляване на пътния травматизъм; повишаване на дисциплината сред шофьорите; информиране на обществото за опасностите, които следват неспазването на правилата за движение по пътищата.

Определени са точки за контрол на скоростта, които са съобразени с интензивността на движението, както и в районите около учебните заведения, детски градини, болнични заведения и други места, където има условия за управление на МПС с висока скорост. По време на операцията ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта.

Актуална информация за пътната обстановка ще бъде дадена на пресконференция на 20 април от 9:15 часа в "Пътна полиция" - Стара Загора.

www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни