Маестро Давид Хименес ще дирижира концерта на Хосе Карерас в София

Ученикът на Херберт фон Караян Маестро Давид Хименес (Испания) пристига в София в края на юни, за да избере оркестъра, който ще акомпанира на Хосе Карерас по време на прощалния му концерт в София на 3 декември в зала 1 на НДК. Под неговата палка премина и предишното гостуване на великия тенор в страната ни през 2011 г. Концертът на единия от знaменитите Трима тенори ще бъде една от последните му изяви в световен мащаб.

Jose CarrerasСлед него Хосе Карерас ще се оттегли от музикалната сцена.

“Този път поводът е специален и трябва да сме повече от прецизни в работата си”, заяви Хименес, който е добре познат на българската публика и от самостоятелните си изяви у нас. “Неслучайно концертът е наречен “A Life In Music”. Ще представим творчеството на един гениален певец от първите му стъпки до любимите арии, които всички знаят и обичат.”

Маестро Давид Хименес е специализирал във Висшето училище за музика във Виена при Карл Остерайхер и в Кралската академия за музика в Лондон при сър Колин Дейвис. След дебюта си с оркестъра на Северногерманското радио в Хановер през 1994 г. се изявява с едни от най-прочутите оркестри и солисти в зали като Royal Albert Hall в Лондон, Берлинската филхармония, Konzerthaus във Виена, Carnegie Hall в Ню Йорк. Дирижирал е Виенската, Лондонската и Мюнхенската филхармония, Оркестъра на Париж и оркестъра на Миланската Скала, с участието на светила като Хосе Карерас, Пласидо Доминго, Кири Те Канава, Роберто Аланя, Анжела Георгиу.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и онлайн, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер Медиа и Moko Solution.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Moko Solution)

На подобна тема