Маестро Давид Хименес ще дирижира концерта на Хосе Карерас в София

Ученикът на Херберт фон Караян Маестро Давид Хименес (Испания) пристига в София в края на юни, за да избере оркестъра, който ще акомпанира на Хосе Карерас по време на прощалния му концерт в София на 3 декември в зала 1 на НДК. Под неговата палка премина и предишното гостуване на великия тенор в страната ни през 2011 г. Концертът на единия от знaменитите Трима тенори ще бъде една от последните му изяви в световен мащаб.

Jose CarrerasСлед него Хосе Карерас ще се оттегли от музикалната сцена.

“Този път поводът е специален и трябва да сме повече от прецизни в работата си”, заяви Хименес, който е добре познат на българската публика и от самостоятелните си изяви у нас. “Неслучайно концертът е наречен “A Life In Music”. Ще представим творчеството на един гениален певец от първите му стъпки до любимите арии, които всички знаят и обичат.”

Маестро Давид Хименес е специализирал във Висшето училище за музика във Виена при Карл Остерайхер и в Кралската академия за музика в Лондон при сър Колин Дейвис. След дебюта си с оркестъра на Северногерманското радио в Хановер през 1994 г. се изявява с едни от най-прочутите оркестри и солисти в зали като Royal Albert Hall в Лондон, Берлинската филхармония, Konzerthaus във Виена, Carnegie Hall в Ню Йорк. Дирижирал е Виенската, Лондонската и Мюнхенската филхармония, Оркестъра на Париж и оркестъра на Миланската Скала, с участието на светила като Хосе Карерас, Пласидо Доминго, Кири Те Канава, Роберто Аланя, Анжела Георгиу.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и онлайн, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер Медиа и Moko Solution.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Moko Solution)

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни