Максималните температури на 27 февруари ще бъдат отрицателни, обявен е жълт код

Максималните температури на 27 февруари ще бъдат отрицателни, обявен е жълт код

Националният институт по метеорология и хидрология при БАН обяви за 27 февруарижълт код за ниски температури в цялата страната, с изключение на област Благоевград. Максималните температури ще бъдат отрицателни.

За областите Добрич, Варна и Бургас ще бъде в сила предупреждение от първа степен за силен вятър и вълнение.

Във вторник в старозагорско минималните температури се очаква да достигнат минус 11 градуса, а максималните – минус 5 градуса.

През нощта снеговалежите от запад ще отслабват, но в Източна България ще са все още значителни. Утре и там ще са слаби, след обяд в много райони на страната временно и ще спрат. Вятърът малко ще отслабне и ще е умерен до силен, от север-североизток. Ще бъде много студено, като сутринта температурите ще са предимно между минус 7° и минус 12°, на места и по-ниски, а и дневните почти навсякъде ще са отрицателни- между минус 2° и минус 7°, в югоизточните райони малко по-високи. През нощта срещу сряда, с преминаването на нов средиземноморски циклон, от югозапад валежите отново ще се активизират.

Над планините ще е облачно и мъгливо, ще вали слаб сняг. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от сняг, които след обяд ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 2° - минус 5°. Температурата на морската вода е 5 - 7°. Вълнението на морето ще е 4 - 5 бала, след обяд ще отслабва.

 

studeno vreme 03

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: