В Мъглиж има засилено присъствие на полиция и жандармерия

Служители на Областна дирекция на МВР – Стара Загора и Дирекция „Жандармерия“ извършат специализирана операция в махала в Мъглиж. Целта е задържане на хора, които по-рано през деня са оказали съпротива при извършване на проверка и в резултат е пострадал полицай от Казанлък.

Около обяд в неделя над 100 роми организираха нерегламентирани състезания с каруци и затвориха пътища между казанлъшки села.

Сигнал в Районното управление на полицията в Казанлък за нерегламентирано състезание с каруци (кушия) е бил получен днес, около 11 часа. На място са изпратени три полицейски екипа. Служители са установили струпване на около 100 души с каруци и коне, които затруднявали нормалното движение по пътя. След полицейско разпореждане те напускали мястото. Час по-късно е получен втори подобен сигнал - за струпване на хора и каруци на път между казанлъшките села Черганово и Овощник. Изпратените на място полицейски екипи установяват 30 – 40 души с няколко каруци. При полицейско разпореждане да напуснат мястото, лицата са се подчинили, а на място е останал полицейски екип.

След това при опит да бъде извършена проверка на каруца с четирима души, движеща се от с. Овощник към с. Черганово, хората в нея започвали да се държат агресивно с полицаите и се опитали да осуетят проверката. Един от ромите оказал съпротива, при което леко е пострадал полицейски служител. Това наложило произвеждане на предупредителен изстрел в безопасна посока. Един човек е задържан, а на друг е започнало издирване.

zhandarmВ Мъглиж тази вечер е задържан един от извършителите, но при изтегляне на полицията от ромската махала, група хора са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. Нанесени са щети по автомобили на Областната дирекция на МВР – Стара Загора и травми в областта на крайниците на петима полицаи. Това е наложило по отношение на нападателите да бъдат употребени физическа сила и помощни средства. Произведени са и няколко изстрела във въздуха.

Ситуацията е овладяна и общественият ред е възстановен, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Стара Загора. Пострадалите полицаи са обслужени амбулаторно в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Те са с повърхностни наранявания и няма опасност за живота им. Операцията продължава и през нощта срещу понеделник. Полицейското присъствие в град Мъглиж е засилено.Теми:

Най-четеното от последните дни

На подобна тема