Два са вариантите за край на футболния шампионат в България

След днешното заседание на БФС бяха обявени два варианта за завършек на настоящия шампионат. При подновяване на 1 май 2020 г. ще се изиграят всички оставащи 12 кръга, както и двубоите от турнира за Купата на България. Ако първенството бъде подновено на 23 - 24 май, или през месец юни, ще бъдат изиграни само двете срещи до края на редовния сезон.

beroe

Крайното класиране ще бъде определено след тези двубои. Мачовете от турнира за Купата на България също ще бъдат изиграни, съобщиха от пресслужбата на "Берое".

Представителите на БФС поеха ангажимент да поискат информация от УЕФА по следните възможни казуси:

  • ще предприеме ли УЕФА вариант за нова промяна на своя календар, като първенствата на Стария континент да бъдат доиграни до 31 юли или 31 август 2020 г. Съществува предварителна информация, че тази тема се коментира от централата в Нион (в града се намира седалището на Европейската футболна федерация) и от ръководствата на големите европейски лиги.
  • ще запази ли УЕФА датите 1 - 9 юни за националните отбори и изиграването на баражите за ЕВРО 2021 (на този етап мачът България – Унгария е насрочен за 4 юни 2020 г.).

Българската професионална футболна лига пое ангажимент да се допита до всички клубове от Първа лига и да получи тяхното писмено становище до 17 часа на 26 март 2020 г.

„Като разумни хора не изключваме и възможността футболни мачове да не могат да се играят за дълъг период на Стария континент. На този етап обаче, преди да има евентуално промяна, указанието на УЕФА е БФС да представи на 28 юни 2020 г. крайно класиране в първенството за сезон 2019/2020 г. и да определи участниците в турнирите на УЕФА“ – съобщават от старозагорския футболен клуб.

www.infoz.bg  www.infoz.bg