Оранжев и жълт код за опасно високи температури е в сила за 9 август в почти цяла България

Националният институт по метеорология и хидрология обяви предупреждава за опасност от пожари и високи температури и в почти цяла България на 9 август. Оранжев код е обявен в областите: Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. В останалите области на страната, с изключение на Варна, Добрич и Бургас, е в сила жълт код.

high temperature

Според прогнозата, в област Стара Загора максималните температури ще бъдат между 35 и 37 градуса. Рискът от пожари е от умерен до висок.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Светът

Министърът на външните работи на Китай Ван И заяви, че различните едностранни санкции или рестрикции срещу Афганистан трябва да бъдат вдигнати колкото се може по-скоро

* * *
Федералният резерв на САЩ даде сигнал, че повишаване на лихвите може да последва по-бързо от очакванията. Централната банка предвижда, че инфлацията ще достигне 4,2% през 2021 г., над два пъти повече от целевото равнище, и тя заема позиция за действия за овладяването ѝ. Действията може да протекат бавно, като се очаква лихвите да нараснат до 1% през 2023 г. и до 1,8% през 2024 г. Фед съобщи също, че ще удвои нивото на повторно изкупуване на ежедневните си пазарни операции до 160 млрд. долара спрямо 80 млрд. долара.

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни