„Зоопаркът в мен“ – авторът Радослав Михайлов представи новата си книга

„Зоопаркът в мен“ – авторът Радослав Михайлов представи новата си книга

Дългогодишният ръководител на Зоопарка в Стара Загора и преподавател в Тракийския университет доц. д-р Радослав Михайлов представи своята книга „Зоопаркът в мен“ пред приятели и гости в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Премиерата ѝ е част от инициативата „Есенни литературни дни“. Доц. Михайлов благодари на хората в залата и говори с плам за емоциите, опита и вдъхновението.

IMG 9761

„Това, което представям в книгата е вътре в мен от дълго време и няма по-добър начин да го споделя с хората от това да го напиша и да се опитам да пресъздам поне малка част от себе си. Зоопаркът е силата на моето самочувствие“. Авторът разказа пред публиката и детайли от написаните истории и забавните спомени, които е трупал по време на професионалната си реализация в годините.

Малко повече за книгата и усещането, което оставя тя, сподели с публиката Снежана Маринова, бивш директор на Регионалната библиотека в Стара Загора. „Благодарна съм, че Радослав Михайлов предложи именно аз да представя неговата първа книга. От всеки разказан случай, от всяко обръщение към читателя извира емоция и отношение. Усеща се колко душа и сърце са вложени в написването ѝ. За своята 20-годишна практика като ръководител на Зоопарка в Стара Загора, д-р Михайлов трупа опит, знания и умения, които сега споделя публично и много успешно. Едни от най-интересните разкази в книгата са „Бягства на животни от Зоопарка“, както и „Спасяване на животни, попаднали в беда или неестествена среда“. Книгата е интересна, занимателна и най-вече полезна със своето съдържание както за специалистите, така и за масовия читател“, обобщи Снежана Маринова.

На събитието присъстваха общински съветници, зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, началникът на отдел „Култура“ Диана Атанасова, ръководителят на Зоопарка в Стара Загора д-р Ивелина Илиева, представители на зооградини в страната, колеги от университета и приятели на автора Радослав Михайлов.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg