Проф. Иван Станков представи новата си книга „История, политика и селско стопанство в България“

Проф. Иван Станков представи новата си книга „История, политика и селско стопанство в България“ в Тракийски университет – Стара Загора при препълнена зала. На събитието присъстваха ректорът доц. Добри Ярков и членове на ректорското ръководство, декани и заместник-декани, преподаватели от всички факултети, представители на земеделските институти, журналисти, приятели и семейство.

DSC 6711

Проф. Станков е започнал да пише книгата си преди година и половина, за да я посвети днес на 100-годишнината от началото на висшето аграрно образование в България. В нея се проследява развитието на селското стопанство от създаването на Българската държава до наши дни, при всяко управление, при различните владетели и управници на страната ни. Книгата е подкрепена със сериозна статистика, засягаща потреблението, производството, вноса и износа на земеделски култури, животни и животински продукти, съобщиха от пресцентъра на Тракийския университет.

Проф. Иван Станков е част от академичната общност на Тракийски университет – Стара Загора още от времето когато университетът се наричаше Висш институт по зооветеринарна медицина, като започва работата си като млад асистент. Бил е заместник-декан и декан на Аграрния факултет, както и ректор на университета от 2007 до 2015 година.

 

DSC 6531

DSC 6684

ivan stankov

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема