Ученици организираха дрифтинг по затворен път за сметка на държавата

Седем момчета и едно момиче – ученици в професионална гимназия в Раднево останаха блокирани през нощта на 21 срещу 22 януари на панорамния път Шипка – Бузлуджа. Участъкът се затваря всяка зима и преминаването през него е забранено.

mladezhi„Независимо от това компанията решила да си организира дрифтинг с два автомобила за сметка на държавата. За спасяването им бяха ангажирани над 20 души - служители на полицията, на Областно пътно управление – Стара Загора, пожарникари и пътно-поддържащата фирма” – каза директорът на Областно пътно управление Илия Златев.

Районът е труднодостъпен, образувани са много преспи, духа силен вятър и видимостта е затруднена. След като автомобилите закъсали, младежите се обадили на родители. Колата, която тръгнала да им окаже помощ, също останала блокирана в преспите. Сутринта на 22 януари всички са спасени невредими.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира гражданите за отговорно поведение и спазване на въведените ограничения на движението особено във високопланинските райони. С предприемането на неразумни действия те поставят под опасност не само собствения си живот, но и живота на спасителните екипи и затрудняват работата на пътните дружества като се изразходва финансов ресурс, който е предвиден да се използва за поддържане на пътната мрежа.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg (Снимки: МВР)

Колко и какви ваксини пристигат в България и как е организиран процесът за имунизацията на хората?

Мини Марица изток

На подобна тема

Най-четеното от последните дни