Делегация от Университетя в Гисен, Германия, посети Тракийски университет

Делегация от Университета в Гисен, Германия, посети Тракийски университет – Стара Загора

Деканското ръководство на Ветеринарномедицинския факултет на Университета в Гисен, водена от декана на факултета проф. Мартин Крамер, посети Тракийски университет – Стара Загора. Гостите от Германия върнаха визитата, след посещение на ректора доц. Добри Ярков в Гисен и по негова покана. Университет и в частност ветеринарномедицинският им факултет са на едно от най-високите световни нива във ветеринарната медицина.

Затова и заимстването на немския опит в България е изключително полезно за специалистите и развитието на Старозагорската алма матер, която пък е национален лидер във ветеринарномедицинското образование.

Делегацията проведе среща с ректора доц. Добри Ярков, с декана проф. Тодор Стоянчев и с деканското ръководство на Ветеринарномедицинския факултет, посети Университетската ветеринарна болница и се срещна с ръководителите на клиниките и катедрите от Ветеринарномедицинския факултет.

Проф. Мартин Крамер изрази своите добри впечатления и оптимистични виждания за бъдещето на Тракийския университет: „Много е важно ветеринарните специалисти от Европа да работят заедно. Тук, в Стара Загора, намерихме много приятели, с които можем да се учим един от друг, да обменяме опит в областта на образованието, в менажирането на университетските ветеринарни болници, в работата с животни и във всички останали области, които ни засягат.

Ветеринарномедицинските факултети на Тракийския университет и Университета в Гисен официално си партнират в областта на анатомията и репродукцията отдавна, но с идването на новия ректор доц. Добри Ярков започна истинското развитие на нашите отношения. Сигурен съм, че двата факултета ще работят заедно във всички сфери на ветеринарната медицина още по-задълбочено. А визията ни за в бъдеще на университетско ниво е да започнем сътрудничество и с останалите ни факултети.

Стартирането на Университетската ветеринарна болница е нещо изключително полезно за университета и обществото. Визията, която имат ректорът, деканът и ръководството е модерна и стъпка по стъпка, с добрите си специалисти, те вървят в правилната посока. Всеки университет има свой собствен път, но има нужда и от приятели и партньори в надграждането на своето бъдеще. Тракийски университет върви смело напред, във вярната посока, а университетът в Гисен ще бъде винаги негов партньор и приятел.“

Ръководството на Тракийския университет и на Ветеринарномедицинския факултет останаха удовлетворени от посещението, от начертаните нови идеи за сътрудничество и обмяна на опит.

DSC 9455

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема