33-ият контингент от мисията на НАТО в Афганистан ще бъде посрещнат в Казанлък

33-ият контингент от мисията на НАТО в Афганистан ще бъде посрещнат в Казанлък

Ритуалът по посрещането на 33-ия контингент от Въоръжените сили на Република България, участвал в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан, ще се състои на 12 септември от 12:30 часа на площад "Севтополис" в Казанлък.

Военнослужещите се завърнаха на 6 септември в нашата страна след успешно участие в мисията по подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан. Контингентът е в състав до 110 военнослужещи, структурирани в национален елемент, екип от съветници, група за охрана на летище Кандахар и щабни офицери в щаба на мисията, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Национален командир на контингента е полковник Христо Атанасов от Инспектората на Министерството на отбраната.

На ритуала по посрещането ще присъстват заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

www.infoz.bg

На подобна тема