150 души ще участват в тракийския сървайвър Оцеляването

150 души ще участват в тракийския сървайвър „Оцеляването”

Рекорден интерес от участници от цялата страна към второто издание на уникалното състезание Thracian Survivor, организарано от Община Казанлък и Сдружение „Ай Рън“ в рамките на Празници в Долината на тракийските царе 29 август до 1 септември. Очаква се на старта да застанат до 75 отбора по двойки, които ще мерят сили за първото място.

Състезанието ще се проведе на 31 август, на стадион „Севтополис“, в непосредствена близост до стената за катерене и Младежки дом - Казанлък.

Състезателите ще бъдат завързани през цялото време с петметрово въже, което ще изисква от всеки да действа екипно за постигането на успеха. Преминаване през река, лазене в тунели под земята, преминаване на дълбоки окопи, сечене на дърва, носене на тежести са само част от множеството атрактивни препятствия, които трябва да преминат участниците, тествайки силата и волята си, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък.

Програма
08:00 - 09:00 - Записване на нови отбори и раздаване на стартовите пакети от вече записаните
09:30 - 09:45 - Завързване на двойките с въжета
09:50 – Кратка техническа конференция и приветствия от представители на Община Казанлък
10:00 - Старт на първите отборите (стартират по 10 отбора през 10 минути)
14:00 – Официално награждаване на победителите.

Всички, които искат да следят надпреварата, могат да го направят на www.race-tracking.com, където в реално време ще има информация за временното класиране.

www.infoz.bg  www.infoz.bg