Проходът „Шипка“ и пътят село Дунавци – град Шипка остават затворени

Отворен за движение е пътят Крън – Шипка, след като късно вечерта снегопочистващите машини са успели да пробият преспите в района.
Пътят с. Дунавци – град Шипка към момента е затворен, но през деня ще се работи за пробиването му и освобождаване на заседналите коли. Остава затворен и проходът „Шипка“.

zima kazanlak

Възстановено е подаването на ток във всички населени места на територията на общината, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

През изминалата нощ в град Казанлък работиха 2 пясъкоразпръсквачки и един багер, за да бъдат обработени заледените участъци по улиците. Екипите и техниката на Общинското предприятие по чистота остават в готовност да реагират за снегопочистване и опесъчаване. Съвместно с екипите на Община Казанлък, в готовност за работа са служители на Районно управление – Казанлък и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Светът

Цената на петрола се срина. Икономическата блокада заради коронавируса и търговската война между Русия и Саудитска Арабия доведоха до свиване на търсенето и многократно увеличение на предлагането. Фючърсите в Лондон поевтиняха с 12,7% до най-ниско ниво от март 2002 г., а в Ню Йорк лекият американски суров петрол падна под 20 долара за барел

* * *
Унгарският премиер Виктор Орбан получи правото да управлява страната с укази, което поставя страната единствено под неговото командване. Парламентът на Унгария одобри правото на Орбан да "прескача" институцията за вземането на всички важни решения. Конституционният съд, в който Орбан има доверени лица, ще бъде основният орган, който ще може да перазглежда тези решения. Правителствата по целия свят поемат извънредни правомощия, за да се борят с коронавируса, блокирайки всички аспекти на ежедневния живот и затваряйки граници, на малко кабинети си позволяват подобни действия без да сложат крайна дата

 

Най-четеното от последните дни