Студенти от Тракийски университет представят изложби

Предстои откриването на поредните две изложби, разкриващи нетрадиционния творчески поглед на студентите от четирите курса на специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“, които ще бъдат открити на 1 ноември в Културен център „Стара Загора“ от 17:30 часа. Автори на плаката и корицата са Йоанна Виденова и Миглена Колева, студентки в 4-ти курс.

event 2

На двете нива във фоайето на Културния център посетителите ще се потопят в света на визуалните изкуства и експериментаторските подходи, свързани с изкуството на фотографията и графичния дизайн.

„Изследване на фрагмента” е експозиция търсеща отговор на въпросите:

  • Какво е фотографски обект?
  • Какво е значението на фотографския поглед?
  • Как се предава търсеното въздействие?
  • и редица други.

Всеки зрител ще може да разбере какви са индивидуалните гледни точки към темата, да бъде подтикнат да усети емоцията при комуникацията с визуалните експерименти на студентите и по този начин да види цяла палитра от възможни интерпретации и асоциации.

„Дизайн 37” показва сложните и често противоречиви процеси на творческо израстване, през които преминават 37 млади графични дизайнери. Техният път на осмисляне е свързан с овладяване на силата на визуалната комуникация и засяга някои жанрове като лого, плакат, пиктограми, стилизирани образи и други. Изложбата показва свежите идеи на студентите, предадени през визуални форми на общуване, приложими в ежедневието. От нея може да се разбере как креативното мислене има реална функция, доказвайки популярното разбиране за това, че всичко около нас е графичен дизайн.

event

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема