Маратон Стара Загора ще се проведе на 9 април

Седмото издание на Маратон Стара Загора „Бягането – начин на живот“ ще се проведе на 9 април. Желаещите ще могат да избират между три дистанции – класическата от 42,195 км, полумаратон – 21 км и 10,5 км. Това дава възможност на повече маратонци да премерят сили. Всеки участник ще получи рекламна тениска, а успешно завършилите дистанциите 42 км, 21 км и 10,5 км и медал за участие за спомен.

Цялата информация за събитието, условията, както и възможност за регистрация, може да намерите на адрес: https://www.marathonstarazagora.com/registration.php.

maraton stara zagora

Отворен пункт за регистрация ще има и пред Община Стара Загора на 7 април, от 14:00 до 19:00 часа, както и на 8 април – от 9:00 до 19:00 часа. В деня на маратона записвания ще се правят до 9:00 часа.

Стартът на Маратон Стара Загора, полумаратон и дистанцията 10,550 км ще бъде даден пред Община Стара Загора. Маршрутът продължава по бул. „Цар Симеон Велики“, след което състезателите ще преминат по бул. „Никола Петков“. В района на отбивката за кв. „Зора“ правят обратен завой и по същия маршрут се насочват отново към сградата на Общинска администрация. Дължината на една обиколка е 10,550 км.

Атлетите, които са част от маратона, пробягват четири обиколки, в полумаратона – две, а в дистанцията 10,550 км – една обиколка.

Организационният комитет на Маратон Стара Загора приветства всички доброволци, желаещи да вземат участие в това уникално спортно събитие. Търсят се мотивирани, всеотдайни и грижовни личности, които да бъдат в помощ на състезателите. Задачата им ще бъде да раздават стартови пакети, да са част от подкрепителните пунктове, да помагат при маркиране на трасето и следят за спазване на правилата от участниците и други съпътстващи събитието дейности, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Всеки на възраст между 14 и 60 години, желаещ да бъде доброволец, може да остави име и телефон за връзка на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

www.infoz.bg  www.infoz.bg