Маратон Стара Загора събира елитни състезатели

Маратон Стара Загора събира елитни състезатели

Петото поредно издание на Маратон Стара Загора 2020 ще събере на 30 август елитни бегачи от България и чужбина. Стартът ще бъде даден в 8:00 часа, пред сградата на Община Стара Загора. И тази година състезанието се провежда под мотото „Бягането като начин на живот" и е част от веригата маратони в София и Варна. Маршрутът продължава по бул. “Цар Симеон Велики“, след което състезателите преминават по бул. „Никола Петков“.

В района на магазин „Метро“ правят обратен завой и по същия маршрут се насочват към Община Стара Загора. Дължината на една обиколка е 10,550 км. Участниците в маратона пробягват 4 обиколки, в полумаратона 2 обиколки, а в дистанцията 10,5 км - 1 обиколка.

В Маратон Стара Загора се допускат участници от страната и чужбина за всички разстояния, като за 42,195 км право на участие имат само тези, които са навършили 18 години до деня на състезанието (родени 1999 г. и преди).

Желаещите да се включат в маратона могат да подадат своята заявка за участие до 23.59 часа на 25 август. Те могат да избират между три дистанции - класическата от 42,195 км, полумаратон 21 км и 10,5 км, което дава възможност повече любители на бяганията да се включат в надпреварата. Организатори са Община Стара Загора, Министерство на младежта и спорта, Български олимпийски комитет, Асоциация „Спорт в свободното време“, Спортен клуб лека атлетика „Берое“, Спортен клуб „Ракета“ и Българската федерация по лека атлетика.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема