Граждански брак в Стара Загора – дата може да се запази и онлайн чрез услуга на Общината

Община Стара Загора внедри електронна система за резервация за сключване на граждански брак. Онлайн услугата е вече достъпна на сайта на Общинска администрация. Тя е активна денонощно и целогодишно. Бъдещите младоженци могат да се възползват от всички предимства на дигитализирането, като имат възможност лесно и бързо да проверят за свободен ден и час от всяко мобилно устройство, което е свързано с интернет, независимо в коя точка на света се намират.

grazhdanski brak stara zagora

Резервацията се състои от 7 стъпки, а времето, за което може да бъде направена е около 5 минути. На посочената електронна поща, двойките ще получават и подробна информация за всеки завършен етап на резервацията, служебна бележка и необходими документи, както и ще могат да следят процесите до настъпването на големия ден.

Електронната система позволява да се подават заявления за така предпочитаните през последните години изнесени ритуали, като може да се избира мястото за тяхното провеждане. Включена е и опцията „голямото Да“ да се каже в общинската ритуална зала.

Плащанията на таксите може да се осъществят по няколко начина – в брой на място или онлайн чрез банкова карта на работещия виртуален терминал. Като гаранция за сигурност, услугата е и изцяло съвместима със изискванията за защита на личните данни, осигурявайки на потребителите най-високо ниво на обработка и съхранение на предоставената лична информация.

Резервационната система е важна част от нововъведенията, които Община Стара Загора прави при изпълнение на програмата на кмета Живко Тодоров за създаване на повече електронни административни услуги. Сред основните предимства на платформата са също съкращаването на физическите посещения и чакането на опашка, като се оптимизира работата на администрацията и улесняват потребителите на услугата.

Продуктът е създаден от дигиталната агенция ORM.BG и отговаря на всички принципи за ефективност, отзивчивост и иновации. Внедряването на дигиталната услуга цели не само да оптимизира процеса на сключване на брак и да улесни общинските служители, но и да предостави на влюбените двойки възможност да направят най-добрия избор за своя специален ден и да го превърнат в най-романтичното изживяване.

Чрез сайта на Община Стара Загора може също по електронен път да получите и Удостоверение за сключен граждански брак (оригинал)

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg