Режисьорът Теди Москов репетира в Кукления театър в Стара Загора

Теди Москов започна репетиции в Кукления театър в Стара Загора на пиесата с работното заглавие „Банкови кризи и наказания“ на Жан Пиер Мартинез. Авторът е един от най-успешните съвременни френски и европейски драматурзи. Има средно 400 сценични постановки всяка година, предимно в Европа и Латинска Америка. Неговите 101 комедии са известни със своята достъпност и уникална вселена, населена с герои, които са едновременно смешни, вълнуващи и дълбоко свързани.

„Театърът не трябва да е налагане на морални послания или преподаване на уроци. Той трябва да накара публиката да си задава въпроси и да провокира толерантност и разбиране“ – казва Жан Пиер Мартинез. Според него смехът винаги е бил най- лошият враг на тиранията и диктаторите.

Самият Теди Москов е режисьор, който предизвиква с необикновените си и авангардни спектакли. Творец, свободен в изборите си и смел да ги отстоява. Москов е сред най- близките ученици и последователи на Юлия Огнянова.

Той поставя за първи път в Кукления театър в Стара Загора, в който има специално отношение към театъра за възрастни, съобщиха от пресцентъра.

tedi moskov

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема