Писта Стара Загора посреща елита на автомобилните състезатели

Писта Стара Загора очаква елита на автомобилните състезатели у нас за традиционното състезание, което е четвърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Началото ще бъде дадено на 19 ноември от 10:00 часа на източния пътен възел на града. В съботния ден тренировките ще започнат от 12:00 часа и ще продължат до 17:00 часа, когато ще се проведат и административните прегледи по серии - „Лада“, „Спорт“, „Туринг“ и „Макси“.

stara zagora pista

Емблематичният за автомобилните фенове шампионат и тази година ще събере пилоти и екипажи от цялата страна, както и верни почитатели на майсторското шофиране. „От днес – 6 ноември, е отворено записването на участниците, краят му е 13 ноември“, уточнява Илия Бояджиев, председател на АСК – Стара Загора, организатор на надпреварата. „Трасето е добре познато – 2,4 км, а групите са „Спорт“, „Туринг“, „Макси“ и „Лада“. Минималният брой обиколки за класиране е девет“, допълни Бояджиев.

Специално ще бъдат връчени Купа на кмета, която ще зарадва най-добре представилия се старозагорски спортист. По традиция ще бъде отличен и Fair Play пилот. Призът е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров.

Състезанието се реализира с подкрепата на Община Стара Загора и Автомобилна федерация на България. Участниците отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение – „Аз съм бъдещето. Пази ме!“.

Правилникът и подробности за състезанието - https://afb-bg.com/images/DOCUMENTS/SR_Stara_Zagora.pdf

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема