Стара Загора е най-големият лекоатлетически център в България

Министър Красен Кралев: Стара Загора е най-големият лекоатлетически център в България

Младите лекоатлети от клуб „Берое” в Стара Загора вече тренират на реновираната закрита писта при отлични условия. Тя беше официално открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и от кмета Живко Тодоров.

За ремонта Общината осигури близо 500 000 лева. „Изцяло е подменена настилката на пистата, ремонтират е покривът. Залата е боядисана, преди няколко години я газифицирахвме. Топло е, приятно е състезателите вече тренират при идеални условия” – съобщи Живко Тодоров.

Красен Кралев подчерта, че в момента Стара Загора е най-големият лекоатлетически център в България. "Градът заема изключително стратегическо място в подготовката на най-добрите ни атлети. Основната причина затова е енергията и дейността на кмета Живко Тодоров и на спонсора Иван Колев, който финансира клуб „Берое”. Това е най-добре подреденият и организиран клуб в държавата. Тук се постигна интегриране – всички атлети тренират в един клуб, така както трябва да бъде. Това е най-успешният модел, който искам да дам за пример на всички лекоатлетически клубове. Трябва да вървят по този път” – заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Обновяването на лекоатлетическия комплекс продължава. През следващата година сградата на закритата писта ще бъде санирана. Ще бъде подменена и настилката на външната подгряваща писта.

Министър Красен Кралев: Стара Загора има стратегическо място в подготовката на най-добрите български атлети

 

zakrita pista 03

zakrita pista 02

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg