Елитни автомобилни състезатели ще участват в Писта Стара Загора

Елитни автомобилни състезатели ще участват в „Писта Стара Загора”

На 28 и 29 септември в Стара Загора ще се състои автомобилното състезание „Писта Стара Загора“. То е четвърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Началото ще бъде дадено на 29 септември, от 10:00 часа, на източния пътен възел на града, а в съботния ден тренировките ще започнат от 12:30 часа.

Възстановеният и емблематичен за автомобилните фенове шампионат „Писта Стара Загора“ и тази година ще събере състезатели и почитатели на майсторското шофиране от цялата страна. „Започна записването на участниците и отново очакваме екипите на най-добрите пилоти у нас“, съобщи Илия Бояджиев, председател на Автомобилен спортен клуб – Стара Загора. „Трасето е добре познато – 2,8 км, а групите са „Спорт“, „Тунинг“ и „Макси“, допълни Бояджиев.

Ще бъдат връчени Купа на кмета, която ще зарадва най-добре представилия се старзагорски спортист, както и Купа „Лада“ и „Енеос“. И тази година ще има приз Fair Play пилот, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров.
Участниците в „Писта Стара Загора“ отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение - „Аз съм бъдещето. Пази ме!“.

Организатори са Община Стара Загора, Автомобилен спортен клуб - Стара Загора и Автомобилната федерация.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24