Кандидатът за кмет на Стара Загора Живко Тодоров: Можем да направим уникална за България автомобилна писта в Стара Загора

Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Можем да направим уникална за България автомобилна писта в Стара Загора

Автомобилното състезание „Писта Стара Загора”, което е четвърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут, привлече хиляди почитатели през почивните дни в Стара Загора. В надпреварата се включиха 55 екипажа, сред които най-елитните състезатели на България, а зрителите бяха хиляди.

„Състезание като „Писта Стара Загора” е важно, защото е атрактивно и привлича много хора, кафенетата са пълни и градът е в еуфория. Лично мен много ме радва силното присъствие на старозагорски участници, защото автомобилният спорт се развива много добре и в нашия град. Планираме да изградим автомобилна писта в Стара Загора, която да няма аналог в България. По този начин ще привличаме още много спортни събития и заедно с това ще стимулираме развитието на туризма” – заяви пред журналисти настоящият кмет на Стара Загора и кандидат за трети мандат от партия ГЕРБ Живко Тодоров след откриването на автомобилното състезание „Писта Стара Загора”. На официалното откриване присъства и водачът на листата с кандидати за общински съветници от партия ГЕРБ Николай Диков.

Живко Тодоров, който е и председател на Организационния комитет на „Писта Стара Загора”, благодари на участниците и на организаторите и им пожела успех и безаварийно състезание.  Преди старта, Живко Тодоров направи обиколка на трасето с екологичния електромобил, управляван от Николай Диков - национален шампион на България по автомобилизам, а колата имаше функцията на патрулна за надпреварата.

Състезанието „Писта Стара Загора" е четвърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Състезателите ще преминат по трасето с дължита 2,8 километра, разделени в 5 групи. Сред тях са най-изявените спортисти на трасето в серии Туринг, Макси и Енеос и серия Спорт, която ще се запомни с най-масовото старозагорско участие от 8 състезатели.

Най-добре представилият се старозагорски спортист ще получи Купата на кмета. Ще бъдат връчени и Купа „Лада“ и „Енеос". В памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров ще бъде връчен приз „Fair Play пилот“.

Живко Тодоров: Планираме да изградим автомобилна писта в Стара Загора, която да няма аналог в България

 
Купуването и продаването на гласове е престъпление.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема