Организират в Стара Загора безплатна работилница Rails Girls

Работилница за разработка на уеб приложения за дами без опит в програмирането и технологиите Rails Girls ще се проведе за втори път в Стара Загора. Тя ще се състои на 19 и 20 април 2024 г. в рамките на технологичния фестивал Zara Tech Spring. Участничките ще имат възможност да направят своите първи стъпки в областта на информационните технологии с помощта на опитни ментори в приятна атмосфера.

web

Събитието се организира от „IT Стара Загора“ – асоциация, фокусирана върху развитието на дигиталната и предприемаческа екосистема в града и региона. Спонсор на работилницата е айти компанията Siteground.

В рамките на първото издание на работилницата 20 дами с различни професии се запознаха с основите на програмирането за уеб, създадоха собствено приложение, научиха повече за работата на програмистите и получиха ценни съвети за това как да стартират кариера в областта.

Тази година Rails Girls ще посрещне 30 участнички. Няма възрастово ограничение, а единственото условие е дамите да са начинаещи с малък или никакъв опит в програмирането. Те ще могат да се запознаят с основите на дизайна, прототипизирането и програмирането за уеб и да се уверят, че то е забавно, интересно, вълнуващо и полезно умение, което може да се използва по много различни начини.

Записването за Rails Girls Stara Zagora е отворено до 10 април 2024 г. на следния линк https://railsgirls.com/stz2024-april.html.

Двудневният уъркшоп ще се проведе в The Lodge Coworking Space, който е партньор на събитието.

Rails Girls е глобална инициатива, създадена 2010 г. във Финландия. Една от основателките е Линда Люкас, авторката на Hello Ruby. След няколко години тази инициатива вече се разпростира из цял свят, а през 2013 г. достига и до България. Основната цел на Rails Girls е да насърчи жените да направят своите първи крачки в технологиите, като им даде основни знания по програмиране и им покаже, че то е вълнуващо, забавно, интересно и много полезно умение.

новини Стара Загора  www.infoz.bg