Красивите гласове на Италия с концерт в памет на Павароти в Стара Загора

Ученици на Павароти ще гостуват в Стара Загора с грандиозен спектакъл „Белканто: Наследството на Лучано Павароти”. Той е в памет на великия тенор, който на 12 октомври 2015 г. щеше да навърши 80 години.

belcantoКрасивите гласове на Италия, които са подкрепяни от фондация на името на Павароти, ще омагьосат публиката в Стара Загора на 30 ноември 2015 г. от 20:00 часа в Операта.

Музикалният спектакъл на Франко Драгоне, който е разделен на седем части, съчетава любими оперни арии, италиански канцонети, танци и други изненади.

На сцената ще оживеят в стил белканто най-популярните арии от опери на Пучини, Верди, Бизе, Моцарт, Росини, Лехар и Андрю Лойд Уебър. Програмата е оцветена и с изпълнения на класически неаполитенски танци и италиански канцонети. В продължение на близо два часа въображението на публиката ще бъде под влиянието не само от 12-те прекрасни гласа, но и на 6 танцьори и 10-членен класически оркестър.

Концертът връща зрителите във времето на Павароти, защото те ще имат възможността да видят и непоказвани видеокадри от личния му архив. Големият майстор на белкантото е държал изключително много на своите ученици и се е чувствал истински горд и щастлив, че има възможност да преподава и остави наследници, чувствал се е благодарен да сподели опита и любовта си към този красив стил на пеене.

Проектът „Белканто – гласовете на Италия“ е изцяло в духа на любимия Лучано Павароти. Той е една истинска топла усмивка на Лучано към публиката, още един поклон на големия майстор на белкантото за нескончаемите аплодисменти на зрителите.                                                                                                  

Концертът се организира от продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема