Баскетболист на "Берое" е най-ефективен при стрелба от далечно разстояние

Американското попълнение на "Берое" Остин Барнс е най-ефективният баскетболист при стрелбата от далечно разстояние след първите 12 кръга на Vivacom Национална баскетболна лига (НБЛ). Играчът на зелено-белите е с 50% ефективност.

Трети в същата класация, правена от НБЛ, е друг играч на "Берое" – Еврик Гари с 47,8% ефективност.

Остин БарнсОстин Барнс попада в топ 5 на още една от индивидуалните класации на Лигата – за овладени борби. Американският баскетболист е на четвърто място с 86 борби от старта на сезона до този момент. 67 от тях са овладени в защита, което отрежда на играча на Берое четвърто място и в класацията за борби в защита.

Баскетболистът на старозагорския тим е със средно 7,2 борби на мач от началото на сезона, което му отрежда петото място в класацията за средно овладени топки на двубоите. Лидер е Деян Биелич от "Черноморец".

Сред лидерите в индивидуалните класации на Лигата е и Станислав Ваклинов. Центърът е на второ място по овладени борби в нападение с 31 борби. Лидер в класацията е Милован Савич от "Спартак" (Плевен) с 41 овладени топки в нападение.

На 30 декември 2015 г. баскетболистите на "Берое" ще изиграят последния си мач за годината. Съперник е бургаският "Черноморец", а срещата е от 18:30 часа в общинска спортна зала „Стара Загора”.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на Баскетболен клуб "Берое")

Теми: