Разбита е организирана престъпна група за производство и разпространение на боеприпаси

Престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на боеприпаси, е разбита при специализирана полицейска акция на Териториален сектор „Борба с организираната престъпност” - Стара Загора.

Операцията е проведена под надзора на Специализираната прокуратура.

boepripasi orazhiaПроверени са седем адреса. Оттам са иззети 16 пистолета, 8 пушки, 5 цеви, 36 пресовки хексоген, 806 патрона, около 30 гилзи, 7 пълнителя и шест кутии барут. Установени са още 77 капсул-детонатори, два снаряда, огнепроводен шнур, взриватели за гранатомет и за гранати, 242 капсули за възпламеняване и 103 сигнални ракети.

Задържани са петима мъже – Д.М., на 69 г., Т.И., на 63 г., Д.А., на 43 г., Т.Т., на 53 г. и Д.Б., на 63 г. Наложена им е полицейска мярка за 24 часа. Двама от заловените са действащи служители на оръжейна фирма. От цялата престъпна група само един е известен на полицията.

В акцията, проведена на територията на Стара Загора, са участвали и сили от териториалните сектори в Пловдив, Сливен и Хасково, служители от ОДМВР - Стара Загора и Специализираният отряд за борба с тероризма.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно производство, съхранение и продажба на боеприпаси по чл. 321, във вр. с чл. 337 и чл. 339 от НК.

www.infoz.bg

На подобна тема