Новопостроените сгради в "Бедечка" няма да бъдат електрифицирани докато казусът не се реши

EVN България трябва да изгради няколко трафопоста по поръчка на собственици на имоти в кавратал/парк "Бедечка" в Стара Загора. За съоръженията има издадени строителни разрешения, но изграждането им се отлага.

konstadin velichkov evn"Имаме и готови строителни разрешения, но докато не се реши казусът от Общината и не се произнесе съдът по повод постъпилите жалби, ще изчакаме. Ще информираме нашите клиенти, че сме длъжни да се съобразим с наложената забрана за строителни дейности" - заяви пред журналисти в Стара Загора Костадин Величков - изпълнителен член на Съвета на директорите на EVN България Електроразпределение.

Той уточни, че сградите, които в момента се изграждат, защото строителните дейности са започнали преди мораториума, няма да бъдат електрозахранени докато електроразпределителното дружество не получи разрешение за строеж на своите обекти.

"Към електрифициране в района ще се пристъпи, когато се изясни предназначението на "Бедечка". Ако се реши да бъде парк, ще има осветление, за което също е необходимо да бъде изграден трафопост. Ще изпълним това, което ни възложи местната администрация" - добави Костадин Величков.

Венета Асенова | www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber