Новопостроените сгради в "Бедечка" няма да бъдат електрифицирани докато казусът не се реши

EVN България трябва да изгради няколко трафопоста по поръчка на собственици на имоти в кавратал/парк "Бедечка" в Стара Загора. За съоръженията има издадени строителни разрешения, но изграждането им се отлага.

konstadin velichkov evn"Имаме и готови строителни разрешения, но докато не се реши казусът от Общината и не се произнесе съдът по повод постъпилите жалби, ще изчакаме. Ще информираме нашите клиенти, че сме длъжни да се съобразим с наложената забрана за строителни дейности" - заяви пред журналисти в Стара Загора Костадин Величков - изпълнителен член на Съвета на директорите на EVN България Електроразпределение.

Той уточни, че сградите, които в момента се изграждат, защото строителните дейности са започнали преди мораториума, няма да бъдат електрозахранени докато електроразпределителното дружество не получи разрешение за строеж на своите обекти.

"Към електрифициране в района ще се пристъпи, когато се изясни предназначението на "Бедечка". Ако се реши да бъде парк, ще има осветление, за което също е необходимо да бъде изграден трафопост. Ще изпълним това, което ни възложи местната администрация" - добави Костадин Величков.

Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24