Утвърдена е листата с кандидати за депутати на БСП за България – Стара Загора

Утвърдена е листата с кандидати за депутати на „БСП за България” – Стара Загора

Националният съвет на БСП утвърди листата с кандидати за народни представители на 27-и МИР - Стара Загора. Водач е Драгомир Стойнев – бивш министър на икономиката и енергетиката и досегашен представител на областта в парламента.

 Той беше определен от Националния съвет на БСП преди седмица. С решение на НС на БСП бяха определени и три места за коалиционни партньори в старозагорската листа – съответно 3-то, 9-о и 12-о.

След Драгомир Стойнев застава Георги Гьоков, който беше депутат от 42-ото и 43-ото Народно събрание, преди това общински съветник в Общински съвет - Стара Загора от 2007 г. до 2011 г. и от 2011 г. до 2013 г., както и директор на Бюро по труда в областния град.

На 3-то място застава Спас Панчев – коалиционен партньор. На 4-то е 36-годишният финансист и специалист по европейска интеграция Иван Кръстев. Кръстев бе заместник-министър на образованието в периода 2013 - 2014 г.

Проф. Иван Върляков, преподавател в Тракийския университет и в момента изпълнителен директор на Регионалната асоциация на общините „Тракия”, е на 5-о място. След него е адвокат Даниела Драгийска от Чирпан. Тя е председател на Общински съвет - Чирпан и с опит като общински съветник от БСП от 2007 г. На 7-о място е Васил Самарски, който бе председател на Общински съвет - Казанлък в два поредни мандата от 2003 г. до 2011 г. Самарски беше и председател на Областния съвет на БСП в Стара Загора. Пламен Караджов, ръководителят на групата общински съветници на левицата от Казанлък, е на 8-мо място в листата. 9-о място заема адвокатът Иван Чолаков – представител на гражданската квота. На 10-о място е Донка Симеонова, дългогодишен учител с опит като общински съветник в Казанлък и ръководител на РИО на Министерството на образованието и науката през 2014 - 2015 г.

Лекарите в листата на БСП са двамата известни неврохирурзи от Стара Загора - д-р Стефан Шишков на 11-о място и д-р Мариус Кирков на 19-о място. На 12-о място е третият представител на гражданската квота – икономистът Стилиян Аврамов. Адвокатът и общински съветник от БСП в три поредни мандата на Общински съвет - Казанлък – от 2003 до 2015 г., Моника Динева е на 13-о място в листата. След нея на 14-о е Диана Михалева, лидер на Младежкото обединение на БСП в областта. Следват юрисконсултът Златина Иванова, която беше кмет на кметство Бял извор в община Опан в периода 2011 - 2015 г., а сега е общински съветник в Общински съвет - Опан. На 16-о място е Борис Боричев от Стара Загора с опит в Общинския съвет в два мандата от 2007 г. до 2015 г., следван от архитект Петър Влахов. На 18-о място е най-младият в листата - 29-годишният Камен Мартинов, секретар на областната структура на Младежкото обединение и общински съветник в Чирпан. Инженер-агрономът Спас Момов е на 20-о място, следван от заместник-председателя на казанлъшкото читалище „Искра” Теодора Иванова, бивш заместник-областен управител и общински съветник в Общински съвет – Казанлък, и от старозагорския адвокат Илка Петкова с дългогодишен опит в местното самоуправление.

Листа с кандидатите за народни представители на "БСП за България" в 27-и Многомандатен избирателен район - Стара Загора

 1. Драгомир Стойнев
 2. Георги Гьоков
 3. Спас Панчев
 4. Иван Кръстев
 5. Иван Върляков
 6. Даниела Драгийска
 7. Васил Самарски
 8. Пламен Караджов
 9. Иван Чолаков
 10. Донка Симеонова
 11. Стефан Шишков
 12. Мариус Кирков
 13. Стилиян Аврамов
 14. Моника Динева
 15. Диана Михалева
 16. Златина Иванова
 17. Борис Боричев
 18. Петър Влахов
 19. Камен Мартинов
 20. Спас Момов
 21. Теодора Иванова
 22. Илка Петкова

www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема